Ελλάδα

Νέα μέτρα – Λουκέτο διαμαρτυρίας σε εστιατόρια και καφέ στην Πάτρα

08.11.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Την ένδειξη «κλειστόν» έχουν σήμερα εστιατόρια και καφέ στην Πάτρα, αντιδρώντας στα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους πελάτες τους.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Πάτρας επισημαίνει ότι η εστίαση έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτείας στη διάρκεια της πανδημίας.

Μάλιστα είχε προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Τα μαγαζιά της εστίασης θα έχουν την ένδειξη «κλειστόν». Αυτή θα είναι η απάντηση των καταστηματαρχών στα νέα μέτρα που τέθηκαν ισχύ από το Σάββατο, αλλά και στα παλιά που έχουν κάνει τη ζωή τους δύσκολη και τους έχουν μετατρέψει από μαγαζάτορες σε ελεγκτές όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κινητοποίηση αυτή γίνεται για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στην εστίαση στον καιρό του κορωνοϊού και έχουν κάνει τη ζωή τους δύσκολη.

Μέσα στο πακέτο των αιτημάτων θα είναι ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος που έφτασαν στα γραμματοκιβώτιά τους ως απόρροια των αυξήσεων στο ρεύμα.

Τα τελευταία μέτρα τα οποία συνοδεύονται και από εντατικούς ελέγχους, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, λένε, καθώς ήδη η μειωμένη πελατεία, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας των rapid tests, τα οποία θα μετατρέψουν σε πολυτέλεια ακόμη και το να πιεί κανείς έναν καφέ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2021