Κόσμος

Lockdown για ανεμβολίαστους σε Αυστρία και Γερμανία

08.11.2021 | 18:25 Eνσωμάτωση

Μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να κυκλοφορούν από σήμερα οι πολίτες στην Αυστρία.

Με τα κρούσματα καθημερινά να ξεπερνούν τα 8.000 με αποκορύφωμα την περασμένη Τετάρτη που έφτασαν τα 10.000 η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τους ανεμβολίαστους για να μην προχωρήσει σε γενικό lockdown

«Δυστυχώς, οι αριθμοί αυξάνονται ραγδαία και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην Αυστρία η κατάσταση είναι σοβαρή όμως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.Η επιδείνωση είναι ραγδαία με τις εντατικές να καλύπτονται πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε» ανέφερε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Για να μπει κάποιος σε καταστήματα ή εστιατόρια θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να σκαναριστεί το πάσο του. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει διάρκεια μόνο εννέα μήνες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στη Σαξονία, το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, που εφαρμόζει γενικό περιορισμό της πρόσβασης σε χώρους και υπηρεσίες με εξαίρεση μόνο για τους ανεμβολίαστους και τους νοσήσαντες.

Η Γερμανία με περισσότερα από 20.000 κρούσματα καθημερινά αναμένεται να επεκτείνει το μέτρο σε ολόκληρη τη χώρα.

Διάγγελμα αναμένεται να κάνει την Τρίτη και ο Εμμανουέλ Μακρόν μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Γαλλία που ξεπερνούν καθημερινά τα 8.000.

Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα καθημερινά συζητάται το ενδεχόμενο να απαγορεύονται τα ταξίδια σε όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση..

Στο κόκκινο Ρωσία, Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη

Στη Ρουμανία η κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες είναι δραματική. Τα επίπεδα της εμβολιαστικής κάλυψης στην ανατολική Ευρώπη είναι ανάμεσα στα χαμηλότερα στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε 55 από 240 χώρες, με τη Ρωσία, την Ουκρανία να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Παρά την αργία των 7 ημερών για να αντιμετωπιστούν τα κρούμστα η Ρωσία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 39.400 περιστατικά και νέο ρεκόρ θανάτων με 1.195 νεκρούς.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/11/2021