Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Μαύρη» Δευτέρα για τα νοσοκομεία – Εφημερίες χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ

08.11.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

Τραγική είναι η εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία, με τα κρεβάτια να εξαντλούνται μετά από κάθε εφημερία.

Ο χαμηλός ρυθμός των εμβολιασμών, έφερε εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και τεράστια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, με τους επιστήμονες να προχωρούν σε εφιαλτικές προβλέψεις αφού κάνουν λόγο ακόμη και για 100 θανάτους ημερησίως.

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου χαρακτήρισε η Ματίνα Παγώνη την χθεσινή για το «Γεννηματάς», καθώς χρειάστηκε ράντζα από το «Σωτηρία» για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην πίεση των κρουσμάτων.

Ίδια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου πλέον τα κρεβάτια των εντατικών είναι ελάχιστα και οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ζωντανούς ανεμβολίαστους ασθενείς που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στο Βόλο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στα νοσοκομεία, ενώ και στην Πάτρα η πίεση που δέχονται είναι τεράστια.

Η πανδημία «σαρώνει» τη χώρα.

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα το ΕΣΥ και ειδικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ πολλές περιοχές της χώρας «φλέγονται» από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και από την καθημερινή αύξηση των διασωληνωμένων και των νέων εισαγωγών.

Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία η Ματίνα Παγώνη. Στο «Γεννηματάς» η εφημερία ήταν εφιαλτική.

Στο νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 110 ασθενείς στις κλινικές Covid, 10 διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ και άλλοι 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές καθώς όπως λένε το οξυγόνο δεν επαρκεί.

Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην ασθενούς που νόσησε με κορωνοϊό. Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA περιέγραψε τις δύσκολες ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο.

Πρόβλεψη – σοκ

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Σαρηγιάννη για 9.000 κρούσματα ημερησίως σε ένα μήνα από τώρα.

Ενθαρρυντικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό. Από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και το ίδιο διάστημα πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία – Ανεμβολίαστοι 28-45 ετών οι περισσότεροι

Δύσκολη νύχτα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, χρειάστηκε να πάρουν δανεικά ράντζα από το «Σωτηρία» προκειμένου να βγει η εφημερία.

«Μάχη» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ

Συνθήκες πολέμου και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου οι εντατικές είναι γεμάτες από ανεμβολίαστους.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» την Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το νοσοκομείο ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ

Ίδια εικόνα και στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς χθες καταγράφηκαν 53 εισαγωγές Covid19 και 17 ύποπτα περιστατικά. Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται επίσης με Covid19 και οκτώ παιδιά από 20 ημερών έως 14 ετών, ευτυχώς σε απλές κλίνες.

Βόλος – Πέντε θάνατοι κατά τη διάρκεια της εφημερίας

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο Βόλου με τη σημερινή μέρα να ξημερώνει με πέντε θανάτους κατά τη διάρκεια της εφημερίας, και με 110 ασθενείς στις κλινικές Covid-19.

Την ίδια ώρα, πέντε ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Πάτρα – Εφιαλτική εφημερία στον «Αγ. Ανδρέα»

Μια ακόμη δύσκολη εφημερία χθες για το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», καθώς δε σταμάτησε να δέχεται περιστατικά κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν συνολικά 17 εισαγωγές ασθενών, εκ των οποίων οι 14 ήταν ανεμβολίαστοι.

Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο, που έχει μετατρέψει τον δεύτερο όροφό του σε χώρο υποδοχής περιστατικών κορωνοϊού, νοσηλεύονται 70 ασθενείς, ενώ δύο ακόμη δίνουν μάχη διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2021