Υγεία

«Kόλαση» στα νοσοκομεία – Περισσότερες από 400 εισαγωγές

08.11.2021 | 16:40 Eνσωμάτωση

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό μέσα σε 15 μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου οι εντατικές είναι ασφυκτικά γεμάτες και ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Εφιαλτική ήταν η εφημερία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με 150 νοσηλευόμενους εκ των οποίων οι 3 είναι εγκυμονούσες και 4 διασωληνωμένοι εκτός εντατικής.

«Και έχουμε και 8 παιδιά που νοσηλεύονται σε κλίνες και όχι στις μονάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος εργαζομένων Ιπποκράτειου Χρήστος Τζελέπης.

Ουρές ασθενοφόρων σχηματίστηκαν στην εφημερία του Παπαγεωργίου εκεί όπου 5 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Και ακόμη 3 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ ξεκινά σήμερα η εφημερία και στο Παπανικολάου.

«Σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ και με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

«Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς»

Πολεμικές συνθήκες επικρατεί στο Γεννηματάς μετά τη χθεσινή εφημερία που σημείωσε ρεκόρ εισαγωγών με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν ράντζα και από το Σωτηρία.

«Είχαμε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου δηλαδή πήραμε ράντζα δανεικά από το Σωτηρία. Είναι σε όλες τις κλινικές δεν είναι μόνο σε μία. Φανταστείτε μπήκαν ράντζα στην οφθαλμολογική κλινική», ανέφερε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

30 ράντζα για περιστατικά non covid επιστρατεύτηκαν και στην εφημερία του Λαϊκού με την αρνητική πρωτιά πάντως να κατέχει εδώ και μέρες το Αττικόν.

«Το Αττικόν είναι πρωταθλητής σε ράντζα με πάνω από 100 ράντζα σε κάθε εφημερία», επισήμανε ο  Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Οριακή είναι η κατάσταση και στο Σωτηρία το οποίο καθημερινά δέχεται αυξανόμενη ροή ασθενών.

«Έχουμε πραγματικά πλημμυρίσει και εμείς. Δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια πλέον και η κίνηση στα επείγοντα έχει αυξηθεί πάρα πολύ», σημείωσε η λοιμωξιολόγος Νοσοκομείου Σωτηρία Γαρυφαλλιά Πουλάκου.

 «Γεμάτη ΜΕΘ τον τελευταίο 1,5 μήνα»

Στα κόκκινα βρίσκονται οι εντατικές των δύο νοσοκομείων στη Λάρισα εκεί όπου πλέον ασθενείς covid και non covid νοσηλεύονται σε κλινικές στο ίδιο όροφο.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο ασθενείς covid και non covid να νοσηλεύονται σε κλινικές του ίδιου ορόφου, με κοινό τόπο διέλευσης», υπογράμμισε ο διευθυντής ΤΕΠ Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπάμπαλης.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Βόλου, καθώς εντοπίστηκε διασπορά κορωνοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική.

«Στο νοσοκομείο Βόλου 5 ασθενείς εκτός κλινικής κόβιντ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Και στο Αττικόν επίσης», τόνισε ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν πριν καν μπει ο Χειμώνας, μαθηματικά μοντέλα κάνουν λόγο μέχρι και για 9.000 κρούσματα αρχές Δεκέμβρη.

Την εκτίμηση ότι στις αρχές Δεκεμβρίου μπορεί να φτάσουμε και τα 9.000 κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Δύο παιδιά ηλικίας 3,5 και 12 ετών νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Καβάλας ενώ στην κόκκινη Αχαΐα οι εισαγωγές στα δύο νοσοκομεία διπλασιάστηκαν μέσα σε 10 μέρες.

Την ίδια ώρα στην ελληνική επικράτεια νοσηλεύονται  3231

Αττική 1100

Μακεδονία – Θράκη  1207

Θεσσαλία  450

Δυτική Ελλάδα 400

Κρήτη 74

Συνολικά στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι 7 Νοεμβρίου έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 499 συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο LIVE NEWS η δημοσιογράφος Δέσποινα Γεωργιάδου οκτώ ανεμβολίαστοι φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούσαν ευπαθείς ομάδες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/11/2021