Κόσμος

Όργιο φημών και πάλι για την υγεία του Ερντογάν

03.11.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Φήμες για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Ερντογάν, που έφθασαν ακόμα και μέχρι την πιθανολόγηση του θανάτου του, έκαναν σήμερα τον γύρο των Μέσων Ενημέρωσης και του διαδικτύου.

Ένα βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να σέρνει τα πόδια του ήταν αρκετό για να αναζωπυρώσει τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου.

Αναρτήθηκε χθες από Ισραηλινό δημοσιογράφο ο οποίος παρατήρησε το αργό βάδισμα του Ερντογάν αναρωτώμενος αν αληθεύουν οι φήμες που εμφανίζονται συχνά πυκνά για την υγεία του.

Την επόμενη μέρα στο τουρκικό twitter το hashtag «#olmus» που σημαίνει «πέθανε» άναψε νέες φωτιές στο τουρκικό επιτελείο.

«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν επανέρχονται συνεχώς… Η πολιτική μου ζωή πέρασε πολεμώντας ενάντια στον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε εναντίον μου ο Ερντογάν… Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να μπει στις εκλογές υγιής και σε φόρμα και να λογοδοτήσει στον κόσμο στις κάλπες» ανέφερε ο βουλευτής του CHP Οκούτ Ερντογντού.

Οι φήμες για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του ξεκίνησαν το 2012 όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο. Οι ίδιες φήμες έλεγαν ότι χειρουργήθηκε για αφαίρεση καρκίνου, ενώ λίγο καιρό αργότερα ακούστηκε ότι διαγνώσθηκε με επιληψία.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που είδηση για την κατάσταση της υγείας του – ως τετελεσμένο γεγονός- κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το 2017 συναντάται με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου δεν υπάρχει στιγμή που να μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Το 2020 η κάμερα τον πιάνει να μην μπορεί να κατέβει τις σκάλες και να υποβαστάζεται από τη σύζυγο του Εμινέ, ενώ κρατά από τον ώμο έναν άνδρα της ασφάλειας του.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2021 τα μάτια του κλείνουν ενώ μιλά στην κάμερα. Για να διασκεδάσει τις φήμες αφήνει να διαρρεύσει βίντεο που τον δείχνει να παίζει μπάσκετ στις 3 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Φαχρετίν Αλτούν απάντησε με νόημα: «Να εμπιστεύεσαι το φίλο και να φοβάσαι τον εχθρό»

Ενώ η φιλοκυβερνητική Yeni Safak αναφέρει: «Το τελευταίο ψέμα των κοινωνικών δικτύων. Εύχονται το θάνατο του προέδρου Ερντογάν» και προαναγγέλει έρευνα για 30 υπόπτους ως υπευθύνους.

Τις φήμες διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Ερντογάν, το επιτελείο του οποίου ανέβασε που τον δείχνει να κάνει δηλώσεις στον Τύπο, ενώ όπως έγινε γνωστό θα υποβάλλει μήνυση στους χρήστες του twitter που δημιούργησαν το hashdag «#Πέθανε».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2021