Ελλάδα

Κορωνοϊός – Τσουνάμι αντιδράσεων για τα νέα μέτρα των ανεμβολίαστων πολιτών

03.11.2021 | 17:08 Eνσωμάτωση

Ο θάνατος του εμποράκου έρχεται με τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους λένε στην κάμερα του Live News οι μικροκαταστηματάρχες.

Η κυρία Αντωνία δείχνει τα ράφια της γεμάτα ρούχα. Ήλπιζε να τα πουλήσει αλλά τώρα δεν πρόκειται.

Η ίδια λέει ότι δεν γίνεται να είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ και να μπαίνει στο στόχαστρο το μικρομάγαζο.

Η κυβέρνηση από την άλλη, λέει πως δεν μπορούν να εξισώνονται τα δύο.

Δεν είναι η μόνη που βλέπει σαν απειλή τα μέτρα για την επιβίωση του καταστήματός της.

«Θα δυσκολέψει αρκετά και εμάς και τον κόσμο. Θα τον δυσανασχετήσει», τονίζει υπάλληλος κινητής τηλεφωνίας.

«Όχι ξανά lockdown»

Ο πρωθυπουργός που μίλησε σε συντάκτες είπε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην έχουμε ξανά lockdown.

«Δεν θα έχουμε lockdown. Αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία. Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, στα κομμωτήρια επικρατεί πανικός για ένα ραντεβού, χωρίς το κόστος του rapid test. Τα πιστολάκια έχουν πάρει «φωτιά» από πελάτισσες που θέλουν να προλάβουν τα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτά, οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test ή test PRC την εβδομάδα, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος.

Για να έχουν πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, χώρους διασκέδασης αλλά και ανοιχτούς χώρους εστίασης θα πρέπει κατά την είσοδό τους να επιδεικνύουν το αρνητικό test. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να εισέλθουν.

Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και οι χώροι άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/11/2021