Ελλάδα

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα – Με test η είσοδος των ανεμβολίαστων στα καταστήματα

03.11.2021 | 19:46 Eνσωμάτωση

Την αντίδραση του εμπορικού κόσμου προκαλούν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με τους επιχειρηματίες να θεωρούν ότι η υποχρέωση πραγματοποίησης rapid test θα επιφέρει νέο πλήγμα στο λιανεμπόριο.

Στο επίκεντρο των νέων μέτρων, χωρίς να το περιμένουν, βρέθηκαν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, οι οποίοι διαμαρτύρονται, καθώς θεωρούν ότι η διαδικασία ελέγχου των πελατών τους θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

«Θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Εμείς που τηρούμε τα μέτρα, που εφαρμόζουμε τα πάντα κατά γράμμα, μας δυσκολεύουν τη ζωή» ανέφερε στο MEGA επιχειρηματίας λιανεμπορίου, ενώ μια υπάλληλος καταστήματος σημείωσε: «Ό,τι μας πουν θα κάνουμε. Σίγουρα θα είναι ένας υπάλληλος στην πόρτα για να κάνει τους ελέγχους».

«Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να γίνουν χωροφύλακες να ελέγχουν τα πιστοποιητικά και να ξέρουν αν είναι πλαστά και σε δεύτερη μοίρα θα περάσει η δουλειά τους» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που, θορυβημένοι από τα αυξημένα νούμερα της πανδημίας, χαρακτηρίζουν το μέτρο δίκαιο.

«Στριμώχνουν» ραντεβού στα κομμωτήρια

Αρκετοί ανεμβολίαστοι από νωρίς σήμερα προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού για να γλιτώσουν τα έξοδα των τεστ.  «Είχαμε αρκετά τηλεφωνήματα που μας πιέζουν για ραντεβού μέχρι την Παρασκευή» σημείωσε υπεύθυνη κέντρου αισθητικής μιλώντας στο MEGA.

Και στα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού πριν το Σάββατο.  «Ήδη μας ζητήθηκαν ραντεβού πριν ισχύσουν τα rapit tests» ανέφερε ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου.

Για όσα ραντεβού κλείνονται για το Σάββατο και τις επόμενες ημέρες, οι υπάλληλοι ενημερώνουν για τις νέες συνθήκες.

«Το θεωρώ ακραίο από τη στιγμή που ο κλάδος μας ανέκαθεν τηρεί τα μέτρα που μας έχουν ζητηθεί» σημείωσε ο ιδιοκτήτης κομμωτηρίων Νίκος Ζούμας.

Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή το πρωί του Σαββάτου και με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει το δεκαήμερο των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2021