Ελλάδα

Αθήνα – Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας άνοιξε πυρ κατά διαρρηκτών

02.11.2021 | 12:42 Eνσωμάτωση

Το όπλο του, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, χρησιμοποίησε αστυνομικός, προκειμένου να αποτρέψει τη διάρρηξη φαρμακείου. Ο αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί από το μπαλκόνι του τρέποντας σε φυγή τους δράστες. Ο αστυνομικός πάντως συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία λόγω χρήσης του υπηρεσιακού όπλου εκτός της υπηρεσίας .

Η γυάλινη πόρτα του φαρμακείου έχει διαλυθεί. Τα ξημερώματα δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους  προσπάθησαν να διαρρήξουν φαρμακείο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

«Βρήκα κατεστραμμένα ρολά σπασμένη τζαμαρία και αστυνομία να περιμένει απέξω είχε ειδοποιηθεί και το 100», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου Γιάννης Χωριανόπουλος.

Γείτονας αστυνομικός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν στο μπαλκόνι  της πολυκατοικίας του, τους είδε και πυροβόλησε στον αέρα τέσσερις φορές.

«Υπήρξε αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα και πήγε να τους αποτρέψει και πιθανότητα να λειτούργησε αποτρεπτικά», συμπλήρωσε ο φαρμακοποιός.

Οι  δράστες γύρω στη μια τα ξημερώματα πήραν ένα μεταλλικό καπάκι φρεατίου και έσπασαν την πόρτα του φαρμακείου, λίγο μετά άκουσαν τους πυροβολισμούς του αστυνομικού και τράπηκαν σε φυγή.

«Έσπασαν κάτι τζαμιά και άκουσα κρότους», τόνισε μία  γειτόνισσα.

Δικογραφία για τον αστυνομικό

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση του υπηρεσιακού όπλου του εκτός  υπηρεσίας.

«Σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν πυροβολισμοί για κάποιο επεισόδιο σχηματίζεται η συγκεκριμένη δικογραφία σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο κώδικας ποινικής διαδικασίας το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη», σημείωσε ο αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ρήγας Νικόλαος.

Οι διαρρήκτες αναζητούνται ενώ σχηματίστηκε και σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2021