Πολιτική

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

29.10.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι ήταν μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση όπου και οι δύο πλευρές έκαναν ειλικρινείς διατυπώσεις για όλα τα θέματα.

Υπενθυμίζουν ότι η σχέση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο πέρασε από πολλές δυσκολίες, συγκρούστηκαν για τη Λιβύη και μετά τη δήλωση της κ. Μέρκελ στο Νταβός ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρωθυπουργό που κάνει μεταρρυθμίσεις, εξομαλύνθηκαν.

Στην κυβέρνηση είναι πολύ ικανοποιημένοι με τις σημερινές δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό και τονίζουν ότι στήριξε απόλυτα την ελληνική γραμμή.

Λένε, ότι παρότι λέγεται ότι είναι κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν ήταν ξεκάθαρη απέναντι στα γεγονότα του Έβρου και συνεχάρη την Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα είναι ικανοποιημένοι που η Άνγκελα Μέρκελ κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο που έχουν καθορίσει ξεκάθαρα οι Βρυξέλλες στις σχετικές αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

«Αυτό που ζήσαμε μαζί της τόσα χρόνια ήταν ένα ψυχόδραμα», λέει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Η Μέρκελ είναι μια απερχομένη καγκελάριος όπως και το κόμμα της. Δεν υπάρχει η ίδια πολωτική σημασία που θα ήταν αν αναλάμβανε ξανά η Μέρκελ», συμπληρώνει και τονίζει ότι το «αγκάθι μας στην σχέση με τη Γερμανία είναι το τουρκικό».

«Για πολλούς λόγους η Γερμανία έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή υπέρ της Τουρκίας. Είναι σταθερές της γερμανικής πολιτικής. Να δούμε αν θα ισχύουν και με τη νέα κυβέρνηση», καταλήγει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/10/2021