Κόσμος

Facebook – Αλλάζει όνομα η εταιρεία της δημοφιλούς πλατφόρμας

29.10.2021 | 14:30 Eνσωμάτωση

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία της εταιρίας των υπηρεσιών Facebook, Instagram και άλλων, σε meta, μία ονομασία που προέρχεται από το ελληνικό πρόθεμα Μετά. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θέλει να οικοδομήσει έναν απέραντο εικονικό κόσμο όμως πολλοί θεωρούν πως επιχειρεί να στρέψει την κοινή γνώμη μακριά από τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλου του που ερευνά το Κογκρέσο.

Κοσμογονικές αν και μελλοντικές αλλαγές ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Φέισμπουκ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Υπό την σκιά των καταγγελιών της πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, Φράνσις Χάουγκεν πως μέγιστη προτεραιότητα του Φέισμπουκ είναι το κέρδος και όχι οι χρήστες, ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως η εταιρεία αλλάζει όνομα και λογότυπο.

«Για να αντικατοπτρίσουμε ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να οικοδομήσουμε, είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω ότι από σήμερα, η εταιρεία μας είναι πλέον η Meta. Η αποστολή μας παραμένει η ίδια, είναι ακόμα να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζακερμπεργκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook εξήγησε από πού προέρχεται η λέξη meta.

«Παλιά μου άρεσε να σπουδάζω τους κλασικούς και η λέξη “meta” προέρχεται από την ελληνική λέξη που σημαίνει “πέρα από”. Για μένα, συμβολίζει ότι πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο να χτίσεις», ανέφερε ο κ. Ζακερμπεργκ.

Ο Ζάκερμπεργκ σχεδιάζει μια πρωτοποριακή υπηρεσία με το όνομα metaverse που στην ουσία θα είναι ένας εικονικός κόσμος που θα αλλάξει τα δεδομένα στην τεχνολογία.

Πιστεύει ότι στην επόμενη δεκαετία η υπηρεσία αυτή θα φτάσει σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Ο εικονικός κόσμος θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν, θα εργάζονται και θα δημιουργούν προϊόντα και περιεχόμενο σε αυτό το νέο οικοσύστημα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θα δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την τεράστια αυτή αλλαγή, σημειώνοντας πως το όνομα meta εκπροσωπεί καλύτερα τη δραστηριότητά της.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα Metaverse, όχι πρώτα Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Facebook για τις άλλες υπηρεσίες μας. Και καθώς η νέα μας επωνυμία αρχίζει να εμφανίζεται στα προϊόντα μας, ελπίζω ότι ο κόσμος θα γνωρίσει τη φίρμα Meta και το μέλλον που αντιπροσωπεύουμε», πρόσθεσε ο κ. Ζακερμπεργκ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο ιδρυτής του Facebook θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως στην επιτροπή της Γερουσίας και ότι απλά προσπαθεί να αλλάξει το θέμα.

Ο Ζάκερμπεργκ κοιτάει προς το μέλλον όμως το παρόν είναι αυτό που τον πληγώνει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/10/2021