Ελλάδα

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στις μαθητικές παρελάσεις

28.10.2021 | 13:03 Eνσωμάτωση

Ένα χρόνο μετά , που δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση λόγω πανδημίας, φέτος οι μαθητές ξαναφόρεσαν τα λευκά τους πουκάμισα και παρήλασαν στο Σύνταγμα μπροστά από τον Άγνωστο στρατιώτη. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα προστασίας. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έκλεισαν ενώ είχαμε και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.

Σήμερα, 28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Μαθητές και μαθήτριες έβαλαν τα λευκά τους πουκάμισα και με άψογο βηματισμό παρέλασαν υπερήφανοι για την εθνική μας γιορτή, έπειτα από δύο χρόνια. Η χαρά τους ήταν μεγάλη!

«Μπορούμε να ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί, να περηφανευτούμε για την χώρα μας και να σηκώσουμε και πάλι ψηλά τη σημαία μας», δηλώνουν οι μαθητές ου συμμετείχαν.

«Χαίρομαι πολύ για την γιορτή είναι μια ωραία στιγμή για εμάς σημαίνει πολλά για το έθνος μας», λένε κάποιοι άλλοι μαθητές.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παρέλασης η εικόνα μαθητή γυμνασίου που παρελαύνει στο αναπηρικό του καροτσάκι και η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει.

«Μεγάλη ημέρα για τη χώρα μας γιατί τιμούμε τους προγόνους μας για όλα αυτά που κατόρθωσαν για την δική μας ελευθερία», λέει μία μαθήτρια.

Περήφανοι νοιώθουν και οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να τιμούν την εθνική επέτειο.

Θεατές με μάσκες

Η πανδημία ωστόσο άλλαξε τα δεδομένα. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι μαθητές δεν φορούσαν μάσκα αφού ήταν στοιχισμένοι, ωστόσο προσήλθαν με μάσκες και τις φόρεσαν και πάλι αμέσως μετά την παρέλαση. Έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές οι παρελάσεις ακυρώθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή! Όπως έγινε στο Κιλκίς, τη Θεσσαλία, στα Καλάβρυτα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και στο Μέτσοβο.

Στο Σύνταγμα και στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις, με τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό. Η πλειοψηφία του κόσμου φορούσε μάσκες ωστόσο η τήρηση των αποστάσεων δεν ήταν πολλές φορές εφικτή λόγω του πλήθους κόσμου. Μάλιστα, πολλοί μαθητές φορούσαν και μάσκα την ώρα που έκαναν παρέλαση.  Η λειτουργία του μετρό επανήλθε.

Στο Περιστέρι, την παρέλαση παρακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021