Ελλάδα

Στους δρόμους οι Ρομά – Εν αναμονή των πορισμάτων για το Πέραμα

28.10.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Στο Ζευγολατιό, Ρομά έκλεισαν αιφνιδιαστικά και σήμερα το μεσημέρι την Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καίγοντας λάστιχα, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Αντιδρούν στην απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 18χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα. Πετούν πέτρες στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους απομακρύνουν.

Την ίδια ώρα, οδηγός κατέγραψε βίντεο ντοκουμέντο, λίγα μέτρα από το νεκροταφείο του Σχιστού, τη στιγμή που γινόταν η κηδεία του 18χρονου. Μια ομάδα ανδρών Ρομά, με δύο αυτοκίνητα, έχουν κλείσει το δρόμο στο πυροσβεστικό, έχουν ανοίξει τις πόρτες του και επιτίθενται στο πλήρωμά του.

«Κατέληξαν στο νοσοκομείο, υπάρχουν πληροφορίες ότι τους χτυπούσαν τα κεφάλια στο ταμπλό, δεν μπορεί να επιτίθενται σε όποιον φοράει στολή» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Ελεύθεροι χωρίς όρους

Τη στιγμή που οι επτά αστυνομικοί αποχωρούν ελεύθεροι, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, από τα δικαστήρια του Πειραιά, οι συνάδελφοί τους, τους υποδέχονται με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Το αργότερο αύριο, ωστόσο, αναμένεται να φτάσει στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη το πόρισμα της έρευνας που είχε διατάξει τόσο σε πειθαρχικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο προκειμένου να υπάρξει λεπτομερέστατη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο» υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως αναμένονται ανακατατάξεις και αλλαγές καθώς στην ηγεσία του υπουργείου, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

«Δεν υπήρξε ασυνεννοησία. Κάποιος έδωσε μια διαταγή, κάποιος την άκουσε, κάποιος άλλος δεν την άκουσε. Αύριο ο υπουργός θα έχει το πόρισμα στα χέρια του» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

Στη θέση… άλλου

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου των αστυνομικών, ότι ο 14χρονος που εμφανίστηκε αυτοβούλως ως ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκίνητου, δεν ήταν καν παρόν στο περιστατικό.

«Δεν είναι αυτός, δεν τον αναγνωρίζουν οι αστυνομικοί» υποστήριξε ο δικηγόρος των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για «ωραίο τέχνασμα να έρθει 14χρονος για να αποφύγει τις ποινές».

Ο 14χρονος όσο και ο 16χρονος τραυματίας Ρομά αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα, φέρεται να είχε και η κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου που έκλεισε το δρόμο στο κλεμμένο αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ, ο οποίος φέρεται να έχει στην διάθεσή του βίντεο από τα όσα συνέβησαν, το οποίο είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/10/2021