Ελλάδα

Εντυπωσιακή παρέλαση με άρωμα ιστορίας

28.10.2021 | 16:40 Eνσωμάτωση

Με επετειακή ατμόσφαιρα και με στρατιωτικούς με ιστορικές στολές να παρελαύνουν έγινε η σύνδεση του τότε με το τώρα.

Με την αιχμή του δόρατος σήμερα η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθηση σε όλους όσους και σήμερα απειλούν τα εθνικά δίκαια. Το μήνυμα του ιπταμένου του F-16 συγκίνησε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του:

«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα, μετριέται και με το αίμα.

Τα βλέμματα όμως δεν στράφηκαν τον ουρανό μόνο για τα αεροσκάφη αλλά και για τους αλεξιπτωτιστές του ελληνικού στρατού που με άψογη εκτέλεση προσγειώθηκαν στον χώρο της παρέλασης με την γαλανόλευκη να ανεμίζει.

Από νωρίς είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έγινε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού. Το θέαμα αποζημίωσε τους πάντες.

Τα επετειακά βαμμένα άρματα του ελληνικού στρατού θυμίζουν πως η χώρα τιμά την επέτειο των 200 ετών από το 1821.

Εντυπωσιακοί όπως πάντα και οι Εύζωνες που άνοιξαν την παρέλαση υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή». Με άψογο βηματισμοί τα πεζοπόρα ενώ τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων εντυπωσίασαν.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Άμυνας που ήταν στην Θεσσαλονίκη έστειλαν το μήνυμα πως και τότε και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν την χώρα από όποιον την απειλή.

Τα εντυπωσιακά πλάνα μες από τα ιπτάμενα μέσα της πόλης της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν μια εντυπωσιακή παρέλαση που θύμισε εποχές προ κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/10/2021