Ελλάδα

Θόδωρος Μαργαρίτης – «Η Γεννηματά έφερε στην πολιτική την έννοια της εμπιστοσύνης»

26.10.2021 | 07:52 Eνσωμάτωση

Ο Θοδωρής Μαργαρίτης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά μιλάει για τον αναπάντεχο χαμό της.

Όπως ο ίδιος εξηγεί : «Η Φώφη Γεννηματά κατάφερε να φέρει στην πολιτική της έννοια της εμπιστοσύνης. Το πλεονέκτημά της, όπως και κάθε γυναίκας, είναι πως είχε μπέσα και πως δεν έλεγε μεγαλοστομίες. Ο εξανθρωπισμός της πολιτικής ζωής, απηχεί την προσωπικότητά της. Ότι έλεγε αυτό εννοούσε»

Θεωρεί πως όλοι οι συνεργάτες της έχουν μια εικόνα σεμνότητας και ταπεινότητας από την εκλιπούσα, πέρα και μακριά από προσπάθεις εξύμνησης της λόγω του τραγικού χαμού της εχθές.

«Το 2015 ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάκαμψης, καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε ηττηθεί και ήταν διαλυμένο, άφησε ένα πολύ σημαντικό αποτύπωμα , για να μπορέσει σήμερα ο χώρος της κεντροαριστεράς να είναι η 3η πολιτική δύναμη. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα για την διαδοχή της και τα  φώτα της δημοσιότητας γύρω από το ΚΙΝΑΛ είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδικής δουλειάς και υπομονής που έδειξε η Γεννηματά» συμπληρώνει ο κ. Μαργαρίτης.

Χαρακτηρίζει ορθή την κίνηση της να επιμείνει στο ΚΙΝΑΛ και καταλήγει πως την πιο κρίσιμη στιγμή για την ανοικοδόμηση της κεντροαριστεράς ήρθε η απώλειά της.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/10/2021