Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος – Καταστροφές σε θερμοκήπια, καμία αποζημίωση μέχρι στιγμής

26.10.2021 | 07:27 Eνσωμάτωση

Ιδιοκτήτες θερμοκηπίων ζητούν αποζημιώσεις για την κακοκαιρία που πέρασε πριν 2 εβδομάδες και σάρωσε όλη την Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων καταγγέλουν ότι το κράτος και πιο συγκεκριμένα ο ΕΛΓΑ – Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων  δεν υπόκεινται σε κάποια διάταξη για αποζημιώσεις καθώς θεωρεί τα θερμοκήπια προστατευμένα , επειδή ήταν καλυμμένα με νάυλον.

Η κ. Ελένη, ιδιοκτήτρια ενός θερμοκήπιου με λαχανικά, εξηγεί πως κανείς δεν έχει ασφαλισμένο το θερμοκήπιο του, με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο δάνειο και για αυτό δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση για τις κατασκευές , όπως επίσης συμβαίνει και με την χαμένη παραγωγή τους. «Έγινε μια δήλωση στην περιφέρεια για τις καταστροφές, αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανείς ούτε για καταγραφή των ζημιών, ούτε για την αποκατάσταση των δρόμων και την απομάκρυνση των μπάζων. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας. Μιλάμε για ζημιά χιλιάδων ευρώ», δηλώνει η ίδια αγανακτισμένοι.

Εξηγεί πως «το πρόβλημα υπάρχει καθώς το κανάλι μεταξύ των λιμνών Βόλβης και Λαγκαδά , έχει να καθαριστεί 20 χρόνια». Τόσο τα νερά του Σοχού, όσο και του Ζαγκλιβερίου καταλήγουν στο κανάλι με αποτέλεσμα αυτό να πλημμύριζει.

Οι ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων δεν ανήκουν στον ΕΛΓΑ και θα οι κάτοικοι αναζητούν μια «χείρα βοηθείας» από την περιφέρεια, χωρίς να έχει γίνει κάποια κίνηση μέχρι τώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/10/2021