Πολιτική

Η Ελλάδα θωρακίζει τις συμμαχίες της – Εκνευρισμός στην Τουρκία

26.10.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Μήνυμα ισχύος στέλνει η Αθήνα με μια σειρά από ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακό βίντεο με πυρά επί παροπλισμένου ρυμουλκού.

Η υπογραφή της συμφωνίας και με την Βρετανία που περιλαμβάνει και τον τομέα της άμυνας, θωρακίζει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό

Στην επαναβεβαίωση ότι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί συνεχή προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η συνάντηση είχε διευρυμένο χαρακτήρα και έγινε με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με την Αθήνα να αυξάνει τις συμμαχίες της, ο εκνευρισμός στην Τουρκία αυξάνει και πρόεδροι, ακόμα και κομμάτων που δεν είναι στην τουρκική βουλή, πλειοδοτούν σε ανθελληνισμό.

Σε στρατιωτικό επίπεδο Ελλάδα και Αίγυπτος προετοιμάζουν την άσκηση Μέδουσα με εντυπωσιακές ασκήσεις ειδικών δυνάμεων να λαμβάνουν χώρα ως προπομποί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2021