Καιρός

Ασθενείς τοπικές βροχές την Τετάρτη – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

26.10.2021 | 21:24 Eνσωμάτωση

Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ορισμένες περιοχές.

Στην ανατολική Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές όπως και στα κεντρικά και βόρεια της Εύβοιας αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Στα δυτικότερα των Σποράδων, που «βλέπουν» προς το Πήλιο, αλλά και σε τμήματα της Βοιωτίας, υπάρχει μικρή πιθανοτητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά.

Τοπικές βροχές μέτριας ή ασθενούς έντασης θα σημειωθούν σε περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα κεντρικά και νότια του νησιού, αλλά και στα τμήματα των Δωδεκανήσων, κυρίως από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ στα βόρεια θα παρατηρηθούν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτανησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-23 βαθμούς Κελσίου, στους 16-18 στα βόρεια, στους 18-20 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στους 20- 24 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Ωστόσο στα ορεινά, τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχει αρκετή ψύχρα με την θερμοκρασία να φτάνει και τους -2 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικοί- νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο έντασης έως και 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια, 7-8 μποφόρ, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Στην Αττική, εξασθενημένες νεφώσεις με την θερμοκρασία από 10- 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις πιο πυκνές, η θερμοκρασία από 9-17 βαθμούς.

Την Πέμπτη, γενικά αίθριος καιρός με μικρή πιθανότητα βροχής στα ανατολικά της Εύβοιας και στη βόρεια Κρήτη.

Θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 20-21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 20-23 στα νησιά, βοριάδες 5-6 μποφόρ στα βόρεια του Αιγαίου, νοτιοανατολικοί στα δυτική Ελλάδα έως 7-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή, βελτιωμένος ο καιρός με τη θερμοκρασία από 17- 20 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 26/10/2021