Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

26.10.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Η Τετάρτη θα θυμίζει μια άκρως φθινοπωρινή μέρα, με αρκετή ψύχρα νωρίς το πρωί, η οποία θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μέρα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα, όσο κινούμαστε νοτιότερα, το σκηνικό θα αλλάζει. Περισσότερη θα είναι η συννεφιά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, συννεφιά που ίσως δώσει ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε πολύ μικρή άνοδο, θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 16 – 17 στα βόρεια, 16 στη Θεσσαλία και 19 – 22 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Θα παραμείνει η ψύχρα στο Αιγαίο με τις μέγιστες από 20 στα βόρεια, μέχρι 23 στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι σε ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 5 – 7 στα νότια θα παραμείνουν σε πολύ ισχυρές εντάσεις μέχρι 8 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4 – 6 μποφόρ, πιο ήπιοι στα Δωδεκάνησα με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3 – 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε μια μέρα όπου τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, χωρίς να λείψουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 – 19 και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει καλός καιρός από πλευράς φαινομένων, με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά. Θερμοκρασιακά, θα διατηρηθεί η ψύχρα, με τιμές από 9 μέχρι 17 βαθμούς και με ήπιο βοριά 2 – 4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 26/10/2021