Κόσμος

Βουλγαρία – Γέμισαν τα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού , σχέδιο μεταφοράς ασθενών σε άλλες χώρες

24.10.2021 | 13:03 Eνσωμάτωση

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό στη Βουλγαρία, όπου το σύστημα περίθαλψης βρίσκεται σε οριακό σημείο και εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατάσταση στη Βουλγαρία είναι κρίσιμη με τα ημερήσια κρούσματα να πλησιάζουν τις 5.000 ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 200 μέσα σε μια μέρα την περασμένη εβδομάδα. Το συντριπτικό ποσοστό των νεκρών είναι ανεμβολίαστοι.

Οι εντατικές των νοσοκομείων έχουν γεμίσει, ίδια είναι η κατάσταση και στα νέα τμήματα για ασθενείς με κορωνοϊό που άνοιξαν σε πολλά νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, η Σόφια εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκαν κάποια περιοριστικά μέτρα μεταξύ των οποίων η επίδειξη πράσινου πιστοποιητικού για είσοδο σε κλειστούς χώρους ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 25%, το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2021