Κόσμος

Πατριάρχης Βαθρολομαίος – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Τι συνέβη

24.10.2021 | 19:52 Eνσωμάτωση

Σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον λόγω αδιαθεσίας διακομίστηκε προληπτικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Αμέσως πριν την αναχώρηση για τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξή του.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί, και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για ιατρική παρακολούθηση.

Στο 10ημερο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Τον Πατριάρχη επισκέφθηκε το Σάββατο στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Μετά από το υπερατλαντικό ταξίδι δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί και το βεβαρυμμένο πρόγραμμα φαίνεται να προκάλεσε αυτή την αδιαθεσία.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μόνο για τυπικούς λόγους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2021