Ελλάδα

Καταδίωξη στο Πέραμα – Έκρυθμη η κατάσταση στον Ασπρόπυργο – Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό

24.10.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

Μυρίζει μπαρούτι στον Ασπρόπυργο με τους Ρομά να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους για τον θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά κατά την καταδίωξη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Κλειστή είναι το απόγευμα της Κυριακής η Αττική Οδός στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, από Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου. Ειδικότερα, είναι κλειστή στο ρεύμα προς Ελευσίνα, μετά την έξοδο 4 στον Ασπρόπυργο.

Το κλίμα είναι τεταμένο με τους Ρομά να έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και να παίζουν πετροπόλεμο με την αστυνομία. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμένο αυτοκίνητο της Αττικής Οδού.

Με κρότου λάμψης και χημικά απαντούν οι αστυνομικοί ενώ στην περιοχή επιχειρεί και η Αύρα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει στη θέση Ρουπάκι στην Αττική Οδό όπου οι συγκεντρωμένοι Ρομά, περίπου 200 άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε λάστιχα και πετούν πέτρες.

Στο σημείο έχουν ήδη φθάσει αστυνομικές δυνάμεις ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία.

Nωρίτερα, προληπτικά έκλεισε και το ρεύμα της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο στην είσοδο από Ολυμπία Οδό, που είναι πλέον ανοιχτό.

Σημειώνεται ότι χθες στην περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του Ασπρόπυργου εκτυλίχθηκαν και πάλι επεισόδια με αστυνομία και Ρομά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2021