Κόσμος

ΗΠΑ – Συζήτηση για τις συνθήκες ασφαλείας στα γυρίσματα ταινιών μετά τον πυροβολισμό του Άλεκ Μπάλντουιν

24.10.2021 | 06:50 Eνσωμάτωση

Συζήτηση για τις συνθήκες ασφαλείας στα γυρίσματα ταινιών έχει ξεκινήσει μετά τον πυροβολισμό του Άλεκ Μπάλντουιν, που άφησε πίσω του μία νεκρή και έναν τραυματία.

Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λος Άντζελες αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεν ήταν το πρώτο περιστατικό. Λίγες μέρες πριν εκπυρσοκρότησε δυο φορές κατά λάθος το όπλο που κρατούσε ένας κασκαντέρ ο οποίος αντικαθιστούσε τον Μπάλντουιν. Και στον κασκαντέρ είχαν πει ότι το όπλο είναι ασφαλές, αλλά δεν έγινε έρευνα για το περιστατικό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Είναι άγνωστο αν σε αυτούς τους πυροβολισμούς υπήρχαν αληθινές σφαίρες.

Εν τω μεταξύ η ιστοσελίδα TMZ δίνει μια άλλη διάσταση αναφέροντας ότι σύμφωνα με αρκετές πηγές της, το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί από μέλη του συνεργείου εκτός των γυρισμάτων για να μάθουν σκοποβολή. Εκεί είχαν χρησιμοποιήσει κανονικές σφαίρες.

Οι ευθύνες φαίνεται να εστιάζονται στην 24χρονη Χάνα Γκουτιέρες Ριζ, την υπεύθυνη οπλισμού της ταινίας, η οποία δεν φαίνεται να είχε ιδιαίτερη εμπειρία. Όπως η ίδια είχε πει πριν από λίγους μήνες, παρ’ ολίγον δεν θα είχε πάρει την πρώτη της δουλειά σε ταινία με τον Νίκολας Κέιτζ καθώς δεν αισθανόταν έτοιμη.

Εν τω μεταξύ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο σύζυγος και ο γιος της άτυχης 42χρονης Χαλίνα Χάτσινς έχουν πάει στη Σάντα Φε και μάλιστα συναντήθηκαν με τον Άλεκ Μπάλντουιν στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν.

Ιράν – Χαστούκι στην ορκωμοσία νέου κυβερνήτη

Ένας άνδρας χαστούκισε τον νεοδιορισθέντα κυβερνήτη της περιοχής του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν κατά τη διάρκεια της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο νέος κυβερνήτης ήταν έτοιμος να εκφωνήσει την ομιλία του όταν ο άνδρας τον πλησίασε και τον χαστούκισε δυνατά μπροστά σε όλους τους παριστάμενους. Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης και οι δύο άνδρες είναι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, δηλαδή του επίλεκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το λόγο της επίθεσης όμως τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν εξοργισμένος επειδή η γυναίκα του είχε εξεταστεί από άνδρα γιατρό και όχι από γυναίκα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 24/10/2021