Καιρός

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

22.10.2021 | 20:57 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο πιο καθαρός και ανέφελος θα είναι ο ουρανός στα νότια. Σε περιοχές όπως το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές και τίποτα παραπάνω.

Στη δυτική Ελλάδα ωστόσο ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και στο Ιόνιο καταιγίδες. Προσοχή στην Κέρκυρα, καθώς οι βροχές θα είναι πιο δυνατές συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές και θα βρέχει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Τέλος μην ξεχνάμε ότι το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από τις έντονες βροχοπτώσεις που άφησε ο «Μπάλλος».

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Θα πλησιάσει λοιπόν τους 23 στα βόρεια, 23 στα δυτικά και 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σε παρόμοιο επίπεδο θα παραμείνουν οι μέγιστες στο Αιγαίο, από 22 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 24 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο νότιοι, σε παρόμοιες εντάσεις. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες.

Στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό ήλιο , με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-24 και οι άνεμοι σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-22 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, η βδομάδα κλείνει με σχετικά άστατο καιρό, μέτριας έντασης φαινόμενα που δεν θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Βροχές προβλέπονται λοιπόν την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ίσως να σημειωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες. Το Βράδυ όμως στα νότια θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει μια φθίνουσα πορεία. Έτσι το μεσημέρι θα δούμε 19 στα βόρεια, 24 -25 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές, με βοριάδες 3-5 μποφόρ, το βράδυ θα ενισχυθούν μέχρι 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με βροχές στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, ανατολικοί στο Ιόνιο μέχρι 7, με ριπές 8-9 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 7 ακόμα και 8 μποφόρ. Οι δυνατοί βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία στους 16-18 βαθμούς οι μέγιστες στα ηπειρωτικά και 23-24 στο Αιγαίο.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 22/10/2021