Καιρός

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

22.10.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο πιο καθαρός και ανέφελος θα είναι ο ουρανός στα νότια. Σε περιοχές όπως το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές και τίποτα παραπάνω.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Θα πλησιάσει τους 23 στα βόρεια, 23 στα δυτικά και 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σε παρόμοιο επίπεδο θα παραμείνουν οι μέγιστες στο Αιγαίο, από 22 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 24 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 2 – 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο νότιοι σε παρόμοιες εντάσεις. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες.

Στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό ήλιο, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 24 και οι άνεμοι σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 22 και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 22/10/2021