Πολιτική

Κατέθεσε τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του ο Γ. Παπανδρέου – Αποχώρησε ο Β. Κεγκέρογλου

21.10.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Την πρώτη του εμφάνιση στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου κατέθεσε τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. Μία υποψηφιότητα που προκάλεσε τις πρώτες αψημαχίες μεταξύ των υποψηφίων αλλά και μία… αποχώρηση.

Ο κ. Παπανδρέου στο τηλεοπτικό του μήνυμα μίλησε για μία «νεα Αλλαγή» αλλά άναψε φωτιές όταν προσδιόρισε το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του. «Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση» σημείωσε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα Παπανδρέου σημειώνοντας ωστόσο ότι εξυφαίνονται σενάρια περί περι συμπόρευσης ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ τα οποία όπως είπε ο ίδιος θα ακυρώσει εφοσον εκλεγεί.

«Όποιον ακούτε να λέει για προοδευτική κυβέρνηση εμένα το μυαλό του το παρέπεμπε από την ημέρα που ήμουν στη Βουλή και το υιοθέτησε αυτό ο κ. Τσίπρας παρουσία όλης της εθνικής αντιπροσωπείας. Από τη μέρα αυτή ο όρος αυτός μου έγινε ύποπτος» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

Στον Ανδρέα Λοβέρδο έσπευσε να απαντήσει αμέσως ο Χάρης Καστανίδης. «Διάβασα ότι “ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος”. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις» έγραψε ο κ. Καστανίδης.

«Αποχωρώ…»

Η υποψηφιοτητα του πρώην πθ δημιουργησε νέα δεδομένα με τον δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την κούρσα των εκλογών.

«Η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Τα στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου

Το επιτελείο Παπανδρέου αποτελείται από τα πολύπειρα στελέχη μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Κατερίνα Μπατζελή, Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Παναγόπουλος και Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε κάθε περίπτωση κοινός τόπος των υποψηφίων μέχρι να έρθει τουλάχιστον η πρώτη κυριακή των εκλογή των εκλογών είναι να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/10/2021