Υγεία

Συλλαλητήριο των εργαζομένων στα νοσοκομεία για αναστολές και συμβασιούχους

21.10.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Πορεία στους δρόμους της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργηθηκαν από τις υποχρεωτικές αναστολές στις οποίες βγήκαν γιατροί και νοσηλευτες που δεν εμβολιάστηκαν.

Με τύμπανα, πανό, και μαύρες σημαίες γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαβίλη.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση όταν το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε να αποχωρήσουν οι διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Στο ύψος της Ηρώδου Αττικού και στη Βουλή άφησαν δύο πανό. Το ένα για την αναστολή εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον κλάδο και το άλλο για την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Είναι ένα αίτημα όχι απλώς δίκαιο. Είναι απίτηση και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω απ΄αυτό» υπογράμμισε η πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Αφροδίτη Ρέτζου.

Φθάνοντας στον υπουργείο Υγείας επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Θάνο Πλεύρη όπου το ζήτησαν την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

«Δεν μονιμοποιούν τους εκτάκτους παρ΄ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ανανεώνουν για λίγους μήνες τη σύμβαση και βρίσκονται σε μία ομηρία» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ περίπου 7.000 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και καμία θέση δεν έχει αναπληρωθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/10/2021