Υγεία

Κορωνοϊός – Καμπανάκι ειδικών για αύξηση κρουσμάτων & νοσηλειών

20.10.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Το καμπανάκι του κινδύνου για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού χτύπησε ηχηρά μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας την Τρίτη, για 3.739 επιβεβαιωμένες μολύνσεις της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ακόμη, πολλές περιοχές της χώρας «βράζουν», σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, και οι ειδικοί προειδοποιούν πως έρχεται δύσκολος χειμώνας.

Η πίεση στο ΕΣΥ πλέον είναι παραπάνω από εμφανής, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει τη λειτουργία νέων ΜΕΘ σε νομούς της Μακεδονίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ τα νέα για το νέο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα+ που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην Βρετανία δεν είναι ενθαρρυντικά.

Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα

Η βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να ανησυχούν τους ειδικούς.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη που χθες καταγράφηκαν ακόμα 574 νέα κρούσματα, τριψήφιο αριθμό μολύνσεων «δίνουν» η Ημαθία με 172, η Μαγνησία με 141, η Πιερία με 128 και η Πέλλα με 119 και η Λάρισα με 270 νέες μολύνσεις.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τα λύματα που δίνουν αύξηση του ιικού φορτίου σε οκτώ από τις δώδεκα περιοχές που έγινε η έρευνα. O Βόλος παρουσιάζει αύξηση 176% και η Αλεξανδρούπολη 50%, κάτι που θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες σε άνοδο των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρόμοια είναι η εικόνα των νοσοκομείων και στην Πάτρα, που πλέον οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά, ενώ στην Έδεσσα, η μονάδα εντατικής θεραπείας έκλεισε λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2021