Ελλάδα

Άρχισε σήμερα η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Πλήθος κόσμου έξω από το δικαστήριο

20.10.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Ανοιξε σήμερα η αυλαία της δίκης για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, στο κέντρο της Αθήνας. Τρία χρόνια μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμού του 33χρονου, 6 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και 4 αστυνομικοι, κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Μετά από μία αναβολή που είχε πάρει η δίκη, έφτασε η στιγμή να κάτσουν στο εδώλιο οι 6 κατηγορούμενοι. Πρόκειται για 4 αστυνομικούς, ένα κοσμηματοπώλη και ένα μεσίτη, οι οποίοι κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Τέθηκαν δύο αιτήματα: από την πλευρά των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου ζητήθηκε η μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το δεύτερο αίτημα κατατέθηκε από την υπεράσπιση του μεσίτη που ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, γιατί εκκρεμεί στην ανάκριση μία συναφής δικογραφία μετά από στοιχεία που είχε προσκομμίσει η οικογένεια Κωστόπουλου για πέντε ακόμα αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο και ένα διασώστη του ΕΚΑΒ, που όπως υποστηρίζουν ήταν κι αυτοί συνεργοί στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Έξω από την αίθουσα των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2021