Ελλάδα

«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

19.10.2021 | 17:47 Eνσωμάτωση

Το αν θα αποφυλακιστεί η όχι ο νεοναζί Γιώργος Πατέλης καλείται να ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Βασίλης Πλιώτας μετά την παρέμβαση του.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου μετά την προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ήδη έχει ζητήσει την απόφαση του Εφετείου με την οποία ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του καταδικασμένου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στόχος είναι να εξεταστεί αν χωρά το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης.

Πλέον αναμένονται οι επόμενες ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού σχετικά με τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς Πατέλη, σύμφωνα με τους οποίους το παιδί του, ηλικίας 15 ετών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό ο καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, έπρεπε να βρεθεί εκτός φυλακής. Στο πυρηνάρχη Νίκαιας έχουν οριστεί οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Από τον Λαγό στον Ρουπακιά μέσω Πατέλη

Ο Πατέλης ήταν αυτός που μεταβίβασε την εντολή από την ηγεσία στο τάγμα εφόδου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Συγκεκριμένα, περίπου στις 23:30 ο Πατέλης έστειλε μέσω υπολογιστή σε κινητά τηλέφωνα μελών της Χρυσής Αυγής από τη Νίκαια το γραπτό μήνυμα: «Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα». Ο Πατέλης είχε επίσης σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Γιάννη Λαγό, πριν και μετά τη δολοφονία, όπως και με τον Ρουπακιά, αν και στην απολογία του προσπάθησε να καλύψει τον Λαγό.

Στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο «σκληρός» των ταγμάτων εφόδου, λιποθύμησε. Αλλά δεν κατάφερε να παραπλανήσει το δικαστήριο για τον ρόλο του παρόλο που όπως και όλοι οι υπόλοιπου αρνούνταν τα πάντα. Τα όπλα μου τα δωσε ένας 80χρονος που με συμπαθούσε, η σημαία των SS δεν ήξερα τι είναι, ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός κλπ. Χρησιμοποίησε τις ίδιες δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν όλοι προκειμένου να γλυτώσουν την καταδίκη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/10/2021