Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

19.10.2021 | 12:55 Eνσωμάτωση

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη νέου προέδρου έχει ξεκινήσει, ωστόσο απομένουν λίγες ώρες μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση κάποιας άλλης υποψηφιότητας εκτός από τις έξι που ήδη υπάρχουν.

Τα τελευταία 24ωρα, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει προχωρήσει σε μία σειρά συναντήσεων και επαφών και με τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ενώ είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει και ο ίδιος τις επόμενες ώρες την υποψηφιότητά του, μία εξέλιξη η οποία αν επιβεβαιωθεί θα πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη και επιστρέφει στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης. Ως εκ τούτου, εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου, τότε αυτό θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Πώς αντιδρούν Ανδρουλάκης & Λοβέρδος

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Παπανδρέου είχε συζήτηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, με τον κ. Ανδρουλάκη να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και να υπογραμμίζει την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε με τη σειρά του επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία λίγων λεπτών, είμαστε συνάδελφοι και για πολλά χρόνια συνεργάτες, αλλά για το θέμα που συνομιλήσαμε, η συζήτηση εξαντλήθηκε γρήγορα».

Παραμένουν οι Καστανίδης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

Αμετακίνητος δηλώνει και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος επιμένει ότι θα πάει «μέχρι τέλους» την υποψηφιότητά του.

Το ίδιο αποφασισμένος εμφανίζεται και ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος φέρεται να το διεμήνυσε και στον ίδιο, κατά τη συνάντηση που είχαν την Κυριακή.

Δεν προτίθεται να αποχωρήσει ούτε ο Παύλος Χρηστίδης, όπως διαβεβαιώνει συνομιλητές του, ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη restart της παράταξης.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, που συναντήθηκε την Δευτέρα στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό, φέρεται να είναι ο μοναδικός που θα αποσυρθεί από την εκλογική «κούρσα».

Χριστοδουλάκης – Αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου

Με απόφαση της προέδρου, Φώφης Γεννηματά ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναλαμβάνει και χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2021