Ελλάδα

Βράχος προσγειώθηκε στο καπό αυτοκινήτου – Γλίτωσαν από θαύμα

18.10.2021 | 17:52 Eνσωμάτωση

Η Κυριακάτικη εκδρομή τους παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία. 

Μια επίσκεψη φίλων στο χιονοδρομικό κέντρο της Αράχωβας λίγο έλειψε να τους στερήσει τη ζωή, αφού ξαφνικά μια καταιγίδα… βράχων ξέσπασε στο πέρασμά τους, με έναν από αυτούς να καταλήγει, όπως φαίνεται και στις εικόνες, σε καπό αυτοκινήτου.

Ο οδηγός του οχήματος μίλησε αποκλειστικά στο LIVENEWS και περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής από Αθήνα να έρθουμε εκδρομή τρία αυτοκίνητα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Αράχωβας που έχει μία φίλη μας το σπίτι της. Ήταν κάτι το απίθανο, δεν μπορώ να το περιγράψω δηλαδή τον τρόμο που ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Ένας τεράστιος βράχος πέρασε ακριβώς από πάνω μου και μετά δεκάδες μεγάλοι βράχοι να πέφτουν αριστερά-δεξιά. Εγώ έκανα έναν ελιγμό μήπως γλιτώσω κάτι και ξαφνικά πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και δέκα μέτρα από το στήθος μου στην ουσία, ένας βράχος όσο είναι περίπου το καπό του αυτοκινήτου μας ακινητοποίησε, δηλαδή το διέλυσε το αυτοκίνητο, δεν έχει μείνει τίποτα» ανέφερε ο οδηγός Νίκος Ζαρουχλιώτης.

Επικράτησαν εικόνες χάους. Ένας από τους βράχους που έπεσε από το σημείο της κατολίσθησης καρφώθηκε πάνω στο μαύρο όχημα, με τον οδηγό να βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

«Εγώ είπα ένα: “Παναγία μου βοήθα”. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, σας λέω οι βράχοι ήταν πώς πέφτει το χαλάζι, τόσο πυκνοί και τεράστιοι, όταν σας λέω τεράστιοι… Δεν το πιστεύω
ακόμα ότι έχουμε βγει ζωντανοί» συμπλήρωσε.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστες για να απομακρύνουν τον βράχο από το αυτοκίνητο και να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχουν τραυματίες. Ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελαφρά χτυπημένος, το σοκ όμως παραμένει μεγάλο, τόσο για αυτόν, όσο και για τη γυναίκα του.

«Εγώ έχω έναν τραυματισμό όχι πάρα πολύ σοβαρό, αλλά είναι στο πόδι μου, πρέπει να πάω να το δω κάπου, να βγάλω μία ακτινογραφία, ίσως έχω και στον αυχένα πίσω από το τράνταγμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η γυναίκα μου που έχει πάθει σοκ, κλαίει από χθες συνεχώς γιατί είδε τον χάρο με τα μάτια της προφανώς, και εγώ βέβαια αλλά εκείνη ακόμα περισσότερο» τόνισε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Ο δρόμος που οδηγεί από την Αράχωβα προς το Λιβάδι Παρνασσού όπως φαίνεται είναι γνωστός για την επικινδυνότητά του, με τα προστατευτικά πλέγματα τελικά να μην καταφέρνουν να συγκρατήσουν το μέγεθος των βράχων.

«Θαύμα ήταν το πώς γλιτώσαμε. Σημασία έχει ότι είμαστε ζωντανοί αυτή τη στιγμή. Δεν το πιστεύει κανείς, αυτοί που το είδαν δεν το πιστεύουν γιατί μας είδε κι άλλο αυτοκίνητο που
ερχόταν από πάνω, από το αντίθετο ρεύμα και σταμάτησε αμέσως μόλις είδε τους βράχους. Έχει σκοτωθεί και άλλος άνθρωπος εκεί στο ίδιο σημείο και έχουν βέβαια ευαισθητοποιηθεί και θορυβηθεί, έχουν κλείσει τον δρόμο αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Ζαρουχλιώτης.

«Ήταν ένα τυχαίο φαινόμενο στο οποίο βέβαια σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων έτυχε να είναι εκείνοι. Αυτή τη στιγμή λοιπόν είναι εναερίτες οι οποίοι κάνουν σύμφωνα με τη δική
τους ορολογία ξεσκάρωμα, δηλαδή βγάζουν εκείνους τους βράχους τους οποίους θεωρούν ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν πρόβλημα» υποστήριξε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

O δρόμος έχει κλείσει προς το παρόν με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας μέχρι να επαναξιολογηθεί η κατάστασή του.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/10/2021