Πολιτική

Σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως πάσχει από καρκίνο – Διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα

18.10.2021 | 16:40 Eνσωμάτωση

Είμαι μία από τους 500. Έτσι ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη νωρίς το πρωί μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης πως ο καρκίνος της χτύπησε την πόρτα.

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως θα συνεχίσει την πολιτική της δράση κανονικά και ευχήθηκε τα καλύτερα και στους υπόλοιπους 499 που κάθε χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με το πολλαπλό μυέλωμα .

«Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου. Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα».

Η ασθένεια αντιμετωπίζεται πλέον ειδικά αν εντοπιστεί νωρίς

Είναι μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών η οποία επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια που παράγουν αντισώματα. Πριν από την ανάπτυξη των χημειοθεραπειών, ο μέσος ασθενής επιζούσε μόνο για μερικούς μήνες. Σήμερα όμως η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί για πολλά χρόνια, χωρίς όμως να μπορεί να ιαθεί. Οι μισοί και πλέον ασθενείς επιζούν για τουλάχιστον μια πενταετία, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Ακόμα καλύτερες είναι οι προοπτικές όταν ο καρκίνος εντοπίζεται σε αρχικά στάδια.

Το facebook της υπουργού γέμισε ευχές από απλούς πολίτες ενώ και πολιτικοί της συνοδοιπόροι αλλά και αντίπαλοι της εύχονται να ξεπεράσει την περιπέτεια της.

«Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή την δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

«Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός από την μεριά της τονίζει πως είναι  στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθει αποφασισμένη να νικήσει την ασθένεια της.

Η καθηγήρια αιμοτολογίας, Ειρήνη Κατωδρύτου εξηγεί στο Live News  τι προκαλεί η συγκεκριμένη ασθένεια και τονίζει πως πιστεύει πως οι Έλληνες γιατροί με την κατάρτισή τους και τα μέσα που διαθέτουν, είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την ασθένεια, ειδικά αν αυτή ανακαλυφθεί σε πρώιμα στάδια.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/10/2021