Οικονομία

Θέρμανση – Βραχνάς για τους πολίτες – Λεπτό προς λεπτό υπολογίζουν το κόστος

17.10.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Έως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης.

Με το περίσσευμα πετρελαίου της προηγούμενης χρονιάς και με σφιχτό προϋπολογισμό, ο κ. Φώτης που ζει στην Αγία Παρασκευή με τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά, προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα θέρμανσης.

«Το αποθεματικό θα κρατήσει περίπου 20 μέρες. Οπότε πρέπει να βάλουμε οπωσδήποτε 1.200 λίτρα. Οπότε περίπου 1.400 ευρώ και κάτι παραπάνω».

Το έξοδο αυτό θα το μοιραστούν οι έξι οικογένειες που ζουν στην πολυκατοικία. Ήδη οι ένοικοι έχουν υπολογίσει ότι κάθε χρόνο γεμίζουν τον λέβητα του πετρελαίου τρεις φορές.

Έτσι, η οικογένεια του κ. Αλεξόπουλου θα επιβαρυνθεί με 233 ευρώ για κάθε ανεφοδιασμό και με 699 ευρώ για τον φετινό χειμώνα συνολικά. Το επίδομα θέρμανσης, λίγο θα βοηθήσει.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Τον χειμώνα του 2021, ο κ. Φώτης πήρε πολύ μικρότερο επίδομα θέρμανσης, βγήκε όμως κερδισμένος.

Συγκεκριμένα, με μόλις 120 ευρώ επιδότηση κατάφερε να ξοδέψει λιγότερα χρήματα.

«Ήταν ακριβώς 550 ευρώ αλλά εμείς φροντίσαμε να κάνουμε άλλο ένα γέμισμα για να προλάβουμε τις αυξήσεις. Γεμίσαμε τέσσερεις φορές. Ένα γέμισμα παραπάνω που υπάρχει αυτήν την στιγμή ως αποθεματικό».

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός κάθε νοικοκυριού καθιστά, όπως φαίνεται, επιτακτική την άμεση καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Στόχος είναι η πρώτη και μεγαλύτερη δόση να καταβληθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021