Πολιτισμός

«Η Πρόκληση» – Η πρώτη ταινία που έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στο διάστημα

17.10.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Επέστρεψαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η Ρωσίδα ηθοποιός και ο σκηνοθέτης που σκοπεύουν να γυρίσουν την πρώτη ταινία στο διάστημα.

Η ηθοποιός Γιούλια Πέρεσιλ, ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο και ο κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκι επιβιβάζονται στο Σογιούζ για να επιστρέψουν στη Γη. Ηθοποιός και σκηνοθέτης παρέμειναν 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνουν γυρίσματα της πρώτης ταινίας στο διάστημα.

Λίγες ώρες μετά, η ρωσική διαστημική υπηρεσία μετέδιδε ζωντανά την προσεδάφιση του Σογιούζ και τον απεγκλωβισμό των τριών επιβατών του.

Η ρωσική ταινία έχει τίτλο «Η Πρόκληση» και πρόκειται για μία μικρή νίκη των Ρώσων απέναντι στους Αμερικανούς, αφού το Χόλυγουντ σχεδίαζε να κάνει το ίδιο με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Την προσγείωση του ρωσικού διαστημοπλοίου μετέδιδε ζωντανά και το Κέντρο Ελέγχου του Χιούστον.

Η 37χρονη ηθοποιός και ο 38χρονος σκηνοθέτης είχαν απογειωθεί στις 5 Οκτωβρίου από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, προκειμένου να προλάβουν τους Αμερικανούς.

Η ρωσική ταινία αφορά μια χειρουργό που μεταβαίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021