Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος

17.10.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Φουντώνουν οι εσωκομματικές ζυμώσεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Το πρέσινγκ που ασκείται τα τελευταία 24ωρα στον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει την ηγεσία φαίνεται ότι λειτούργησε και ο πρώην Πρωθυπουργός από χθες το βράδυ με τη θεσμική του ιδιότητα ανέλαβε ηγετικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις ζητώντας να συναντηθεί με τους 6 διεκδικητές στην κούρσα της διαδοχής του Κινήματος Αλλαγής.

«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέα μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρώην Πρωθυπουργό χθες το βράδυ ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τον εκλογικό σχεδιασμό για τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

«Τέθηκε από κοινού ένα θέμα το πώς μπορούμε να εγγυηθούμε την προοπτική και την ενότητα του χώρου. Ο καθένας φυσικά από εδώ και πέρα κοιτά και το πλαίσιο με το οποίο αυτό μπορεί να συμβεί με τους καλύτερους όρους και τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ.

Παρά τις ισχυρές πιέσεις που του ασκούνται να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπανδρέου κρατά κλειστά τα χαρτιά του ακόμη και από τους στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με έμπειρους υποστηρικτές του τυχόν κάθοδός του στις εσωκομματικές εκλογές προϋποθέτει ένα ισχυρό κάλεσμα μέσα από μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού ακόμη όμως και την απόσυρση ορισμένων από τους 6 υποψηφίους πρόεδρους.

Ούτε μισό βήμα πίσω δεν κάνουν οι τρεις αρχικοί διεκδικητές Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα έβαλε στο κάδρο των εγγυητών της διαδικασίας εκτός από τη Φώφη Γεννηματά και τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη Φώφη Γεννηματά – ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης – οφείλουν να εγγυηθούν αυτή την πορεία της ενότητας σύντροφε Γραμματέα και της σοβαρότητας«, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που πρέπει να σεβαστούμε. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες τους», είπε ο Νίκος Ανδρουάλης, ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ.

«Θα είμαι υποψήφιος μέχρι τέλους», είπε ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης.

Ανοιχτό άφησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την κούρσα αν θέσει υποψηφιότητα και ο κ. Παπανδρέου. «Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση Γεννήματα για λόγους υγείας, έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα».

Το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

Και οι δύο συλλέγουν υπογραφές για την υποψηφιότητά τους με καλέσματα και μέσα απο σόσιαλ μίντια ωστόσο φαίνεται ταυτόχρονα να τηρούν και μια στάση αναμονής ενόψει και των τελικών αποφάσεων του κ. Παπανδρέου.

Εκκρεμούν ακόμη τα ραντεβού με τους κ. Ανδρουλάκη και Λοβέρδο με το τοπίο να ξεκαθαρίζει το πιθανότερο την ερχόμενη Τετάρτη παραμονή της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021