Ελλάδα

Αρτέμιδα – Εξαρθρώθηκε συμμορία ναρκωτικών σε καφετέρια

17.10.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Διακίνηση ναρκωτικών γινόταν σε καφερέρια στην Αττική από 12 άτομα.

Μάλιστα η συμμορία έχει ηγετικά στελέχη και χρησιμοποιούσε και ευφάνταστες κωδικές ονομασίες για τις ναρκωτικές ουσίες και το εμπόριο.

Σε έδρα εγκληματικής δράσης για μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είχαν μετατρέψει ένα κατάστημα καφέ στην περιοχή της Αρτέμιδας 12 άτομα, τα οποία έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για συμμορία με συνωμοτικούς κανόνες και ηγετικά στελέχη, τα οποία είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» εδώ και αρκετούς μήνες τα μέλη της συμμορίας και μάλιστα διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές σε περίπτωση που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα τους.

Οι κωδικές ονομασίες:

«ένα ολόκληρο» δηλαδή ένα γραμμάριο κοκαΐνης.

«μια σταγόνα» δηλαδή ένα γραμμάριο ναρκωτικης ουσίας.

«λεμόνι» δηλαδή κάνναβη καλής ποιότητας

«ένα βιβλίο» δηλαδή ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας κάνναβης

«Μπάνι» δηλαδή κάνναβη αλβανικής προέλευσης.

Από τη συνολική έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν κάνει περισσότερες από 1.900 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 12 έρευνες σε οικίες και σε ένα κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 50 γραμμάρια κάνναβης, 0,7 γραμμάρια ηρωίνης, 25 κινητά τηλέφωνα, 6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 1 μοτοσυκλέτα, 167 φυσίγγια, 2 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, 7 πακέτα σύνδεσης τηλεφωνικών συνδέσεων, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021