Υγεία

Ανεμβολίαστοι – Νεκρός 28χρονος στην Κομοτηνή

17.10.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Τρεις πολίτες από τη γενιά των 20άρηδων έφυγαν από τη ζωή μόνο στο τελευταίο δεκαήμερο χτυπήμενοι από κορωνοϊό.

Άλλος ένας άνθρωπος από τη γενια των εικοσάρηδων ο τρίτος μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο δεν κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό. Μόλις 28 ετών το νέο θύμα της πανδημίας από την Κομοτηνή ο οποίος και αυτός δεν είχε εμβολιαστεί. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας απηύθυνε δραματική έκκληση σε όλους να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο, το δυνατότερο όπλο κατά της φονικής νόσου.

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και 29χρονος ανεμβολίαστος στα Τρίκαλα που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο νεαρός υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο δήμαρχος Τρικκαίων στέλνοντας παράλληλα ένα οργισμένο μήνυμα σε όσους αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν.

Εικοσάχρονος στη Θεσσαλονίκη, επίσης ανεμβολίαστος, στις αρχες του μηνα βρέθηκε στη λίστα των νέων ανθρωπων που νικήθηκαν από τον κορωνοϊό παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, σε ΜΕΘ Covid στην 3η και 4η ΥΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα νοσηλεύονται 130 ασθενείς, από τους οποίους οι 118 είναι ανεμβολίαστοι. Ποσοστό 90,8% ενώ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη Θεσσαλονίκη γεμάτα είναι και τα 75 κρεβάτια ΜΕΘ Covid.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021