Κόσμος

Ιταλία – Κινητοποιήσεις εναντίον του πράσινου πάσου σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

16.10.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Κινητοποιήσεις έγιναν χθες σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας εναντίον του υποχρεωτικού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έθεσε σε εφαρμογή από χθες την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αρκετοί είναι οι Ιταλοί πολίτες που αντιτίθενται στην επίδειξη του πάσου εμβολιασμού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και οι οποίοι προχώρησαν σε διαδηλώσεις στη Ρώμη και την Τεργέστη, όπου απείλησαν να κλείσουν το λιμάνι.

Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν πως ο Μάριο Ντράγκι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, και δεν τον ενοχλεί να είναι η Ιταλία η πιο αυστηρή χώρα σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επιτροπή του FDA εισηγείται η δεύτερη δόση του Johnson & Johnson να είναι από το ίδιο εμβόλιο

Tην ίδια στιγμή επιτροπή του FDA εισηγήθηκε και δεύτερη δόση του Johnson & Johnson παρά την έκθεση που προτείνει την εναλλακτική λύση με mRNA εμβόλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η ενισχυτική δόση για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούσε να γίνει με mRNA εμβόλιο, όμως η εισήγηση του FDA αναφέρει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/10/2021