Ελλάδα

Στο έλεος του «Μπάλλου» η Κέρκυρα – Επιστρατεύτηκε Super Puma για τον απεγκλωβισμό κατοίκων

15.10.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Ο Μπάλλος σφυροκοπά τα τελευταία 24ωρα την Κέρκυρα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές κ αφήνοντας πίσω εικόνες αποκάλυψης. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ εκατοντάδες πολίτες τηλεφωνούσαν την πυροσβεστική για βοήθεια. Στην μάχη επιστρατεύτηκε ακόμα και σούπερ πούμα που περισυνέλεξε πολίτες που είχαν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν

Δρόμοι στην Κέρκυρα έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ μπαίνουν μέσα στο νερό που ξεπερνάει το ένα μέτρο.

Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Άνθρωποι καλούν σε βοήθεια. Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κινδυνεύσει κανείς. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμοί είναι συνεχείς.

Επιστρατεύονται αγροτικά και χωματουργικά μηχανήματα για να μεταφέρουν ανθρώπους. Η Πυροσβεστική δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. Στην περιοχή επιχειρεί και ελικόπτερο Super Puma για να σώσει ανθρώπους που έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν.

Η Κέρκυρα χτυπήθηκε σκληρά από την κακοκαιρία το τελευταίο 24ωρο. Μεσογγή, Άγιοι Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες είναι οι κοινότητες που εχουν και τις μεγαλυτερες καταστροφες.

Δεκάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα.

Δεκαδες κατεστραμενα αυτοκινητα ,σπιτια και καταστηματα πλυμμηρισμενα.

Από τον «Μπάλλο» δε γλύτωσαν ούτε τα τουριστικά μαγαζιά εδώ στα Μωραΐτικα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κολωνάκια του συγκεκριμένου μαγαζιού που ξεριζωθήκαν κ βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά.

Οι κάτοικοι στην Χρυσίδα σε απόγνωση. Τα σπίτια τους έχουν καλυφθεί από λάσπη.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε υποδομές στα Μωραΐτικα. Το λιμάνι έχει καταστραφεί, ενώ οι βάρκες βγήκαν στην στεριά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ξενοδοχειακές μονάδες γεμάτα απάο τουρίστες υπέστησαν εκτεταμμένες ζημιές/

Τεραστιες είναι οι καταστροφες σε υποδομες και στα Μωραιτικα.Το λιμανι εχει καταστραφει ενώ οι βαρκες βγηκαν στην στερια.

Όλη την νύχτα οι κάτοικοι του νησιού προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες του από το χτύπημα του Μπάλλου.

Συνεργεία της πυροσβεστικής του Δήμου και της Περιφέρειας μαζί με τους κατοίκους έδωσαν ολονύχτια μάχη για να μην κινδυνεύσουν ζωές. Διασώστες έσωσαν και ζώα που κινδύνευαν από πνιγμό.

Το νησί έχει κοπεί στα δύο καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, ενώ η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται από ειδικά κλιμάκια.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 15/10/2021