Ελλάδα

Σαρώνει τη χώρα ο Μπάλλος – Έκτακτα μέτρα

15.10.2021 | 05:18 Eνσωμάτωση

Έντονα είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Μπάλλος στην Αττική, με τις αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.

Συγκεκριμένα:

– 1:00 μετά τα μεσάνυχτα με 8:00 το πρωί της Παρασκευής απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ οχημάτων και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

– Κλειστές θα μείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

– Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική στον ιδιωτικό τομέα για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.

– Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι κλείνουν τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Να σημειώσουμε ότι τοπικές Αρχές έχουν αποφασίσει το κλείσιμο σχολείων στις δικές τους περιοχές, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο.

– Θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι Δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

– Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα για να συνδράμει στον δημόσιο στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα

Η κατάσταση στα Μοραΐτικα της Κέρκυρας είναι ενδεικτική της έντασης των φαινομένων.

Πινακίδες και φράχτες ισοπεδωμένοι, και αυτοκίνητα που έχουν μεταφερθεί από τα ορμητικά νερά.

Εχθές οι κάτοικοι αναγκάστηκα να ανεβούν στις ταράτσες τους, για να μην τους πάρει το ρέμα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση Super Puma για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/10/2021