Ελλάδα

Χάος έφερε ο «Μπάλλος» στη Κέρκυρα

14.10.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Δραματική η κατάσταση στην Κέρκυρα με ανθρώπους που αυτη την ώρα έχουν ανέβει σε ταράτσες και στεγες σπιτιών γα να σωθούν περιμένοντας ελικόπτερο για να τους απεγκλωβίσει.

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο νησί.

Μάλιστα, από την κακοκαιρία έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι στον οικισμό Μωραΐτικα, ενώ όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τον απεγκλωβισμό τους σπεύδει στην περιοχή Super Puma.

Την ίδια στιγμή, απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα προχώρησε νωρίτερα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που τρέχει να προλάβει τις δεκάδες κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, kerkyrasimera.gr, απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Μέση Κέρκυρα και τη Νότια Κέρκυρα, όπως στη Μεσογγή, στους Αγίους Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες.

Ο αντιδήμαρχος νότιας Κέρκυρας δήλωσε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA δήλωσε πως  το νερό είχε φτάσει σε ύψος 3 μέτρων σε ορισμένα σημεία, ενώ τουλάχιστον 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ο ίδιος μαζί με τους συναδέλφους του απεγκλώβισαν τουλάχιστον 8 άτομα, όπως ανέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/10/2021