Οικονομία

Στο τραπέζι των συζητήσεων η αύξηση των τιμών της ενέργειας

14.10.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και ο συντονισμός των δράσεων εντός ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών συζητήθηκαν, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την αύξηση των τιμών της ενέργειας και το συντονισμό των δράσεων εντός της ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα μέτρα της Κομισιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου ώστε η ΕΕ να κάνει ό,τι ακριβώς έκανε και με τα εμβόλια.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα ενώ να προσθέσω ότι σήμερα η μπαίνουν οι υπογραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Πρόκειται για συμφωνία που θα βελτιώσει σε βάθος χρόνου και τις τιμές της ενέργειας ενώ είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία καθώς η σύνδεση θα γίνει με υποθαλάσσιο καλώδιο όπως έγινε και για τη διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

«Προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και τον υποδομών. Έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και οι πολίτες πρέπει να προσέχουν υπόγειους και ισόγειους χώρους. Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 και αν χρειαστεί θα σταλούν και  άλλα», ανέφερε ο  Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/10/2021