Πολιτική

Μαζί σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας οι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς

13.10.2021 | 21:48 Eνσωμάτωση

Κοινή παρουσία σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 47η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στην έδρα του ιδρύματος, στη Φιλοθέη, όπου ήταν η πρώτη φορά που συνυπήρξαν τα τρία πρόσωπα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπενθύμισε ότι ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία ήταν σταθερά προσηλωμένη στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αγρυπνά και φυλάει τα σύνορά της τα οποία είναι και ευρωπαϊκά.

«Η ανυποχώρητη προσήλωση της παράταξής μας στην Ευρώπη έπεισε τελικά και τους αντιπάλους μας να ακολουθήσουν την κοινοτική διαδρομή. Η στάση μας ωστόσο ήταν αυτονόητη. Το ίδιο και αργότερα όταν ο λαϊκισμός έφερε την πατρίδα μας ένα βήμα πριν τον εξοστρακισμό μας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Γιατί η παράταξή μας ήταν είναι και θα είναι η παράταξη της Ελλάδος της Ευρώπης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της που είναι ταυτόχρονα και σύνορα ευρωπαϊκά».

Τα εθνικά θέματα κυριάρχησαν και στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος χαρακτήρισε «ταραξία» την Τουρκία, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υπό απειλή και ότι απαιτείται εθνική ομοψυχία και συνεννόηση, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της Ευρώπης τόσο για το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όσο και απέναντι στην Τουρκία.

«Ακόμα και στην οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας φάνηκαν χτυπητές αδυναμίες, γενικές, αλλά και ειδικότερα προς την χώρα μας. Χωρίς να παραβλέπονται και να υποτιμώνται δικές μας αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις, επεβλήθη ένα πρόγραμμα που σε μεγάλο βαθμό είχε χαρακτήρα τιμωρητικό» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στην Ευρώπη για «επαμφοτερίζουσα στάση έναντι της Τουρκίας, η οποία συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνοντας πως «η Ευρώπη όμως οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι, αλληθωρίζοντας και αποπειρώμενη να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην επιβάλλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/10/2021