Κόσμος

Ρωσία – Έκλεψε τη φόρμουλα της Astrazeneca για την παρασκευή του Sputnik V – Νέα θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού

11.10.2021 | 16:55 Eνσωμάτωση

Η Ρωσία φέρεται πως έκλεψε τη φόρμουλα του εμβολιου Astrazeneca για την παρασκευή του Sputnik V. Επιπλεον, μία ανατρεπτική θεωρία για τον κορωνοϊό είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού τύπου, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ισχυρίζονται πως κάποιος από τους κατασκόπους του Βλάντιμιρ Πούτιν, έκλεψε τα δεδομένα της φόρμουλας, και μάλιστα έχουν και αποδεικτικά στοιχεία.

Ο λόγος που υπαρχουν αυτές οι υποψίες είναι γιατί το ρώσικο Sputnik V χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το αντίστοιχο της Astrazeneca, και γι αυτόν τον λόγο εγείρονται συγκεκριμένα ερωτήματα.

Το 2020 υπήρξαν νύξεις από τις βρετανικές αρχές πως Ρώσοι χάκερς ,είχαν στοχοποιήσει βρετανικές, αμερικανικές και καναδέζικες εταιρείες που ανέπτυσσαν εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ο πρώην υπουργός Ασφαλείας, James Brokenshire, είχε δηλώσει:

«Είμαστε πολλοί προσεκτικοί όταν λέμε τέτοια πράγματα διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να μιλήσουμε με σχετική βεβαιότητα. Πιστεύω ότι έχουμε τη βεβαιότητα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Οι βουλευτές έθεσαν ζήτημα για την κινεζική και την ρωσική κατασκοπεία καθώς και για εκβιασμούς από κυρίως απολυταρχικά καθεστώτα.

Νέα θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού

Μία ανατρεπτική θεωρία υποστηρίζει ένας Αμερικανός καθηγητής για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την έρευνά του, ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε το 2010 από 6 ανθρακωρύχους οι οποίοι φτυάριζαν γκουανό νυχτερίδας σε ένα ανθρακωρυχείο. Έπειτα, νόσησαν από μία περίεργη ασθένεια που δημιουργούσε πρόβλημα στους πνεύμονες.

Οι τρεις εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους και οι άλλοι 3 νοσηλεύτηκαν και μετά από ένα χρόνο που τούς χορηγήθηκε η θεραπεία, βρήκαν ότι αυτή η ασθένεια ήταν ο κορωνοϊός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/10/2021