Ελλάδα

Αιχμές για τη μεγάλη καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά έργα

11.10.2021 | 16:41 Eνσωμάτωση

Εικόνες καταστροφής με λασπόνερα παντού και οι κάτοικοι της Εύβοιας με ένα λάστιχο και μία σκούπα στο χέρι  προσπαθούν να  σώσουν ό,τι σώζεται.

«Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε να γίνουν. Έχει γίνει μόνο το 10% των έργων», καταγγέλλει ο δήμαρχος μάλλον Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Η καμένη γη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ορμή του νερού», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Από την άλλη η κυβέρνηση λέει πως τα έργα έχουν προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

«Έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή όλο αυτό με φοβερά εντατικούς ρυθμούς δηλαδή να σας πω ότι όσον αφορά τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά έργα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η προβλεπόμενη διαδικασία», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Παρότι στην Κύπρο τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έγιναν σε χρόνο ρεκόρ στην Ελλάδα η κυβέρνηση λέει πως έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

Από την άλλη στους πολίτες υπάρχει απόγνωση  μία κάτοικος   δυο μέρες τώρα καθαρίζει λασπόνερα

Η ίδια κινδύνεψε από τα ορμητικά νερά που μπήκαν στο σπίτι της.

Παρακάτω άλλος ένας κάτοικος που  για να μπει και να βγει από το σπίτι του πρέπει να διασχίσει μία λίμνη…

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τεράστιος και ανεξέλεγκτος επειδή  η καμένη γη δεν μπορεί πια να απορροφήσει το νερό

Όπως λένε οι δασεργάτες η κακοκαιρία τους πρόλαβα και οι εργασίες διακόπηκαν.

Κάτοικοι θα πουν πως η φύση εκδικείται για τα μπαζωμένα ρέματα

Οι κάτοικοι στην Εύβοια, η τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο έχουν ουσιαστικά τρία 24ωρα στην διάθεση τους για να αμυνθούν απέναντι στο σφοδρότερο κύμα που θα χτυπήσει την Πέμπτη.

Πρόκειται για ώρες αγωνίας για τους κατοίκους με το βλέμμα  στραμμένο στον ουρανό και την ελπίδα πως έστω την τελευταία στιγμή θα αποφύγουν τα χειροτέρα.

Η δημοσιογράφος του MEGA Μάνια Αλιβιζάτου βρέθηκε στο χωριό Ψαροπούλι Ευβοίας και συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/10/2021