Ελλάδα

Κορωνοϊός – Προπύργια των αντιεμβολιαστών οι μονές

09.10.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

Την ώρα που ο ΕΟΔΥ προσπαθεί να ιχνηλατήσει έστω και καθυστερημένα τις επαφές των δύο γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην αδελφότητα της Οσίας Ξένης, ο δικηγόρος που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του εκκλησιαστικού ιδρύματος έκανε γνωστό πως και άλλες γυναίκες που διαβιούν εκεί έχουν νοσήσει.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, στην περιοχή ευθύνης του οποίου βρίσκεται η αδελφότητα, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως ορισμένες από τις γυναίκες είναι ανεμβολίαστες, ωστόσο υπογράμμισε πως το μέγεθος του προβλήματος δεν ήταν σε πλήρη γνώση της Μητρόπολης, η οποία ακόμη και στην ιστοσελίδα της έχει αναρτήσει το φυλλάδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ των εμβολιασμών.

«Άλλες είχαν κάνει, άλλες όχι. Δεν ήταν εναντίον του εμβολιασμού».

Προβληματισμός για τις μονές

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν με αγωνία τους δείκτες των κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασμών που βαίνουν μειούμενοι, υπογραμμίζουν πως αρκετές Μονές ανά την Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε προπύργια αντιεμβολιαστών.

«Δεν είναι δυνατόν η συντριπτική πλειονότητα των 1000 και πλέον ανά την Ελλάδα μοναστηριών, γυναικείων, αντρικών ή διαφόρων φονταμενταλιστών κατά τον πατριάρχη μας, να αποτελούν τη φωνή του αντιεμβολιασμού που μεταδίδεται δυστυχώς και διηθεί τον κοινωνικό ιστό επικυρωμένη μάλιστα με τη δήθεν ευλογία Θεού» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μάλιστα αρκετοί μοναχοί έχουν βρει ευήκοα ώτα για θεωρίες συνωμοσίας που μπλέκουν το εμβόλιο ακόμα και με τη μετάνοια των πιστών για τις αμαρτίες τους.

Ιερείς όπως ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στον Φιλώτα Αμυνταίου, Παΐσιος Παπαδόπουλος, φτάνουν στο σημείο να αναφέρουν πως τα όσα πιστεύουν για τα εμβόλια είναι αποτέλεσμα θείας υπόδειξης.

«Να γίνει έρευνα για αυτό… αλλά εμένα μου το είπε η Παναγία και δεν ειναι λάθος», υποστήριξε.

Η στάση μερίδας μοναχών, που επηρεάζουν χιλιάδες πιστούς, προβληματίζει την ιεραρχία της Εκκλησίας που έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/10/2021