Κόσμος

Facebook – Νέα ανεξήγητη διακοπή & επικρίσεις

09.10.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Για δεύτερη φορά μέσα μια εβδομάδα έπεσαν πάλι το Facebook και το Instagram προκαλώντας εύλογα ερωτήματα καθώς και καυστικά σχόλια από εκατομμύρια χρήστες.

Το ερώτημα για τη διαγραφή ή όχι του ίδιου του Facebook που έθεσε στο εξώφυλλό του το περιοδικό TIME, επανήλθε μετά τα νέα προβλήματα στη λειτουργία του.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα έπεσαν το Facebook και το Instagram, αφήνοντας εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χωρίς πρόσβαση, για διάστημα από λίγα λεπτά έως δύο ώρες.

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, πολύωρη διακοπή από την εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που ζήτησε πάλι συγγνώμη. Χρήστες των κοινωνικών δικτύων επανήλθαν με πικρόχολα σχόλια όπως «τίποτα δε διαρκεί για πάντα» και «πως αλλάζουν οι καιροί».

Άλλοι επανέρχονται στις κατηγορίες που εκτόξευσε η πρώην υπάλληλος του  Facebook ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα κέρδη παρά στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της διάδοσης του μίσους από τις πλατφόρμες της.

Η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος που κατέθεσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, ήταν «καταπέλτης» για τις πρακτικές της εταιρείας και τόνισε την ανάγκη ρύθμισης.

Οι διακοπές λειτουργίας και οι ακροάσεις στο Κογκρέσο έχουν προκαλέσει ζημιά στα οικονομικά καθώς και στο κύρος της εταιρείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/10/2021