Καιρός

Άστατος και σήμερα ο καιρός – Καταιγίδες στα δυτικά & βόρεια

09.10.2021 | 06:59 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Σάββατο, θα διατηρηθεί ο πιο βελτιωμένος καιρός στην περιοχή των Δωδεκανήσων με περισσότερο ήλιο και υψηλότερες θερμοκρασίες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει σε άκρως φθινοπωρινό μοτίβο, με βροχές, οι οποίες στο Αιγαίο θα είναι πιο εξασθενημένες και τοπικές.

Καταιγίδες ωστόσο προβλέπονται για άλλη μια ημέρα στο Ιόνιο και στα δυτικά, όπως και στα ανατολικά ηπειρωτικά, και κυρίως στα πιο παραθαλάσσια τμήματα. Δηλαδή στην περιοχή μεταξύ Θερμαϊκού και ανατολικής Θεσσαλίας. Οι πιο ισχυρές βροχές θα είναι τοπικές και θα έχουν μικρότερη διάρκεια. Λίγο βελτιωμένος φαίνεται ο καιρός, αλλά παραμένει βροχερός.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Το μεσημέρι στα βόρεια το θερμόμετρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς, 20-22 στα κεντρικά και δυτικά και μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 21 στα βόρεια μέχρι 28 βαθμούς στα νότια.

Οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο με ένταση 3-5 μποφόρ. Βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο ισχυροί 5-7 μποφόρ και βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα σε ήπιες εντάσεις δε θα ξεπεράσουν 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια, ίσως λίγο πιο δυνατές στα βόρεια του νομού, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-4 μποφόρ.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Θερμαϊκό και στα νοτιοδυτικά τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου, με βορειοανατολικό άνεμο 5-7, στα ανοιχτά πρόσκαιρα και 8 μποφόρ.

Στις επόμενες μέρες, αρχικά την Κυριακή, οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Μεγάλη προσοχή στη δυτική Ελλάδα, διότι το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από την επέλαση της Αθηνάς, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα να παραμένει στο προσκήνιο. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 20 στα βόρεια , 23-24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 28 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει στο νότιο Αιγαίο, με ισχυρό βορειοανατολικό άνεμο στο βόρειο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Τέλος, τη Δευτέρα η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν θα κυλήσει με βροχερή διάθεση. Άστατος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με καταιγίδες και γενικά πιο έντονες βροχές στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία από 20 στα βόρεια, με 30αρια στο νότιο Αιγαίο και νοτιοδυτικούς ανέμους 3-5, στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/10/2021