Ελλάδα

«Ελευθέρας» από σήμερα για 6,2 εκατ. πολίτες σε κυκλοφορία, ψυχαγωγία και διασκέδαση

09.10.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Καφές, φαγητό, χορός και διασκέδαση... με διαβατήριο το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι εμβολιασμένοι πλησιάζουν περισσότερο στην καθημερινότητα της προ κορωνοϊού εποχής, ενώ η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο ενός crash test διάρκειας ως τις 25 Οκτωβρίου.

Από σήμερα αίρονται οι περιορισμοί της νυχτερινής απαγόρευσης ακόμη και στις κόκκινες περιοχές, αλλά και της απαγόρευσης μουσικής σε χώρους εστίασης και καφέ.

Επιπλέον, θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες και ο χορος στους εσωτερικούς χώρους, όπου δηλαδή μπορούν να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι.

«Είναι καλύτερα, μπαίνουν πιο άνετα ειδικά στα μπαρ μπορούν να κάτσουν και όρθιοι, αρκεί να γίνεται έλεγχος» σημείωσε ο Γιώργος Παντεριάδης.

Και οι 18 εργαζόμενοι σε εστιατόριο μπαρ της Αιόλου είναι εμβολιασμένοι. Όσοι εργαζόμενοι στην εστίαση παραμένουν ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε τεστ.

«Πρέπει να είναι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση εμβολιασμένοι, αλλά αυτό δεν υπάρχει» τόνισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Τα νέα μέτρα ωστόσο θεωρούν αρκετοί πολίτες πως είναι διχαστικά αφού οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Ελέγχους για την τήρηση των μέτρων θα πραγματοποιεί η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Αρχη Διαφάνειας και την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες δυο εβδομάδες.