Πολιτική

Νέο κρεσέντο απειλών από τον Ερντογάν – Προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Τούρκων

05.10.2021 | 18:34 Eνσωμάτωση

Νέο κρεσέντο Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο να προκαλεί λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα είναι θεατής σε όσα της επιβάλλουν   και να διαβεβαιώνει τους Τούρκους πολίτες πως δεν θα διστάζει να προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Ο σουλτάνος σε συνέντευξη του σε τούρκικο περιοδικό αναφέρει:

«Φυσικά δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές , έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν θα προστατέψουμε τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο τώρα θα δεχθούμε χάρτες που δημιουργούμε στα γραφεία; Δεν θα απαντήσουμε στον τρομοκρατικό διάδρομο που στήνεται δίπλα μας και θα παραμείνουμε θεατές;», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει την μεγάλη άσκηση ΕΥΝΟΜΪΑ Κύπρου Ελλάδας Γαλλίας Ιταλίας να είναι σε πλήρη εξέλιξη και θυμάται πως πέρυσι ταπεινώθηκε η τουρκική αεράμυνα από ελληνικά αεροσκάφη που έφτασαν απαρατήρητα στην Κύπρο . Προκλητικά λέει πως η χώρα του είναι αμυνόμενη ξεχνώντας την καθημερινή παρατακτική συμπεριφορά της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο και κατηγορεί την διεθνή κοινότητα πως αδικεί την Τουρκία.

«Είμαστε ενάντια στο διπλό πρότυπο που προσπαθούν να μας επιβληθεί χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Οι κορώνες του Τούρκου προέδρου έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο Τούρκος Πρόεδρος πήγε μάλιστα σε κοινωνικό παντοπωλείο  και υποσχέθηκε  να στηθούν άλλα χίλια τέτοια παντοπωλεία σε όλη την χώρα.

«Τα συγκεκριμένα συνεταιριστικά παντοπωλεία έχουν καλές τιμές κατάλληλες για το πορτοφόλι του λαού και έχουν καλή ποιότητα. Έχουμε δώσει εντολή στους αγροτικούς συνεταιρισμούς με γρήγορο ρυθμό να ανοίξουν σε όλη  την επικράτεια  της Τουρκία 1000  συνεταιριστικά μάρκετ έκτασης 500 τ.μ το κάθε ένα. Αυτά θα τα αυξήσουμε και στο λαό μας θα δίνουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η πραγματικότητα όμως όπως τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ την καταγράφουν είναι πως  το παρθένο ελαιόλαδο 5 αυξήθηκε σε λίγους μήνες  100%  ενώ ο πληθωρισμός έχει φτάσει επισήμως το 20% και ανεπίσημα στο 40%,

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/10/2021